535banner
gantiragas f 24 62021
aggelies banner2
euromedica ygeia
naziri nov22b
Τρίτη, 08 Νοέμβριος 2022 10:13

Ψήφισμα Σωματείων, Συλλόγων και Φορέων του συλλαλητηρίου για το ζήτημα της θέρμανσης

Η ΕΓ του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ σας ενημερώνει ότι, το ψήφισμα που υιοθέτησε το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν στα Γρεβενά στις 24 Οκτώβρη Σωματεία , Σύλλογοι και Φορείς της πόλης για το ζήτημα της θέρμανσης, το αποστείλαμε στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων , όπως εξουσιοδοτηθήκαμε, προκειμένου να ενημερωθούν και να πάρουν θέση για το σοβαρό πρόβλημα της θέρμανσης που αντιμετωπίζουμε.

Συνεχίζουμε τους αγώνες και σας καλούμε να πάρετε μέρος στη Γενική Απεργία στις Τετάρτη, 9 Νοέμβρη και να συμμετέχετε μαζικά στη συγκέντρωση 11 πμ στην Κεντρική Πλατεία.

Γρεβενά 4/11/2022

Ψήφισμα

Σωματείων , Συλλόγων και Φορέων του συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε στα Γρεβενά στις 24 Οκτωβρίου για το ζήτημα της θέρμανσης.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΓΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!

Οι φορείς και τα σωματεία που συμμετέχουμε σε αυτό το συλλαλητήριο καθημερινά βλέπουμε την ακρίβεια στα βασικά είδη κατανάλωσης να έχει χτυπήσει κόκκινο, να μετράμε ευρώ το ευρώ, για να αγοράσουμε τα πολύ απαραίτητα. Νιώθουμε στο πετσί μας τι σημαίνει να δυσκολευόμαστε να πληρώσουμε τους λογαριασμούς του ρεύματος λόγω των τεράστιων αυξήσεων. Όλο και περισσότερες οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος, τα καύσιμα για τις μετακινήσεις, τα τρόφιμα στο Σούπερ Μάρκετ κ.α. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Τα μέτρα ελάφρυνσης για τους λογαριασμούς του ρεύματος στις οποίες έχει προχωρήσει η κυβέρνηση είναι «ψίχουλα» μπροστά στις πραγματικές μας ανάγκες. Επίσης αυτά τα μέτρα θα τα πληρώσουμε εμείς από άλλη τσέπη μέσω της φορολογίας . Αυτό για εμάς αποτελεί κοροϊδία !!!!

Την ίδια στιγμή μισθοί, συντάξεις είναι σε τραγικά επίπεδα και εξανεμίζονται από τις πρώτες μέρες του μήνα, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στενάζουν από το κόστος παραγωγής και ζωοτροφών, στα μαγαζιά στενάζουν από την αναδουλειά. Αντί να στηριχθεί οικονομικά ο λαός η κυβέρνηση επιδοτεί τις εταιρείες της ενέργειας, την ώρα που τα κέρδη τους μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2022 έχουν εκτιναχτεί.

Για να μη μείνει καμιά οικογένεια χωρίς θέρμανση στο βαρύ χειμώνα των Γρεβενών, για να μπορούν οι μικροί έμποροι να συνεχίσουν την δραστηριότητα τους ανταποκρινόμενοι στις υποχρεώσεις τους , για να μπορούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να μείνουν στη γη τους και να συνεχίσουν να παράγουν, για να μην ξεπαγιάζουν τα παιδιά μας στα σχολεία, για να κάνουν δια ζώσης το μάθημά τους και όχι με τηλεκπαίδευση, όπως σχεδιάζεται , απαιτούμε από την κυβέρνηση:

ü Διπλασιασμό της επιδότησης για όλα τα ήδη θέρμανσης χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ü Καμιά διακοπή ρεύματος σε εργατικές- λαϊκές οικογένειες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο υψηλό κόστος, ιδιαίτερα μες στο χειμώνα.

ü Αυξημένη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών ώστε κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση ούτε μια μέρα, κανένας μαθητής να μην ξεπαγιάζει στο σχολείο του.

ü Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και του ΦΠΑ στην τιμή του ρεύματος.

ü Κατάργηση ειδικών φόρων κατανάλωσης και ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης, αφού οι επιδοτήσεις που ανακοινώθηκαν, δεν μειώνουν την τιμή του πετρελαίου σε επίπεδα προσιτά στη λαϊκή οικογένεια.

ü Δωρεάν καυσόξυλα με βάση τις ανάγκες σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους, οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

ü Να γίνουν διαχειριστικές μελέτες για τα δημόσια δάση, διαφορετικά η υπόσχεση επιστροφής στο παλιό καθεστώς ξύλευσης για ατομικές ανάγκες θα μείνουν κενό γράμμα.

Τα Σωματεία, οι Σύλλογοι και οι Φορείς που υπογράφουν το ψήφισμα:

ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΕΛΜΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ-ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΜΜΩΤΩΝ-ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΩΝ ΕΣΚΑΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΥΨΩΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ.